Ultee verwacht dat Slot gaat slagen bij Liverpool

Slot staat 'uitdaging' te wachten bij Liverpool: 'Dat is moeilijker'

12 mei om 07:44

Sjors Ultee heeft het gevoel dat Arne Slot gaat slagen bij Liverpool. De oefenmeester maakt na dit seizoen de overstap naar The Reds en moet daar succestrainer Jürgen Klopp op gaan volgen.

Ultee volgde dezelfde trainerscursus als Slot en al snel werd het duidelijk dat laatstgenoemde vasthield aan zijn eigen visie. "Arne was heel duidelijk, bovendien heel ver in het ontwikkelen van z’n visie", aldus Ultee in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En dat is ook z’n grote kracht gebleken de afgelopen jaren bij Feyenoord: mensen overtuigen van die visie."

Ultee kan zich nog goed een gesprek herinneren met Slot op de trainerscursus. "Want wat doe je bij een team waarvan de verdedigers niet geschikt zijn voor aanvallend voetbal?", herinnert de toekomstig trainer van Top Oss zich. "Accepteer je dat dan of ga je als trainer daarin investeren? Hij was ervan overtuigd dat wanneer je elke dag tijd zou steken in het voetballen, opbouwen en positiespel, je altijd vooruit gaat. Dat heeft hij mooi in de praktijk gebracht. Het indoctrineren van die visie, dat er bij spelers inrammen - op een positieve manier - is zijn grootste kracht."

De verwachting van Ultee is dat Slot bij Liverpool de tijd krijgt om het elftal naar zijn hand te zetten. "Ik las laatst dat Liverpool in de wereld van alle topclubs het minste aantal trainers gebruikt heeft", legt Ultee uit. "Het is er geen trainerskerkhof. Het inslijpen van de speelwijze is moeilijker, omdat er weinig trainingsmomenten zijn. Het zal dus allemaal in de voorbereiding moeten gebeuren. Dat is een uitdaging. Maar zijn visie gaat hij niet veranderen en daarom heb ik het gevoel dat hij daar gaat slagen."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: