Oguz Aydin gelinkt aan transfer naar Ajax

Turkse geruchten: Ajax in gesprek met management oude bekende van Farioli

31 mei om 12:59
Laatste update: 31 mei om 13:40

Volgens wilde Turkse geruchten is Ajax geïnteresseerd in Oguz Aydin. De in Den Haag geboren Turkse rechtsbuiten moet overkomen van Alanyaspor, de oude club van Francesco Farioli. De Amsterdammers zouden al in gesprek zijn met het management van de speler.

Dat meldt journalist Yagiz Sabuncuoglu van Sports Digitale. Ajax zou contact op hebben genomen met het management van Aydin om tot een akkoord te komen met de aanvaller van Alanyaspor. Aydin maakte in juli 2021 de overstap van Bucaspor 1928 naar Alanyaspor en werkte tussen december 2021 en februari 2023 samen met Farioli.

Aydin speelde liefst 35 duels voor Alanyaspor dit seizoen in de Süper Lig. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij zeven assists. De aanvaller speelt voornamelijk op rechtsbuiten, maar kan ook op linksbuiten en in de spits uit de voeten. VoetbalPrimeur sprak Aydin in aanloop naar de komst van Farioli. "Voor de komst van Farioli speelde ik weinig, maar hij zag het echt in mij zitten en zag wat ik in huis had", klonk het. 

De aanvaller erkende tegenover VoetbalPrimeur al dat de twee nog steeds contact hebben. "Hij kijkt nog steeds naar al onze wedstrijden. Hij is echt gek op voetbal. Hij vertelt me soms zelfs nog steeds wat ik moet doen in bepaalde situaties en hoe ik me kan verbeteren. Ik zou later weer met Farioli samen willen werken. Hij is een heel goed persoon, dus ik kijk ernaar uit om hem in de toekomst ooit weer te treffen."

De 23-jarige Aydin heeft nog een contract tot medio 2026 bij Alanyaspor. Het is onbekend hoeveel de aanvaller moet kosten. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!