Van Basten trekt positieve conclusies over Oranje

Van Basten komt met voorspelling: 'Ik denk dat Nederland zes goals maakt'

17 juni om 12:57

Marco van Basten heeft een positief gevoel overgehouden aan de eerste zege van Oranje. In gesprek met Radio 538 vertelt de analist over zijn verwachtingen voor het EK en de wedstrijd tegen Frankrijk.

"Ik vond het best goed, er zat best wel schot in", luidt de algemene conclusie van Van Basten over Oranje. "Het kan natuurlijk altijd beter, maar 2-1 gewonnen is een goed begin. Ze hebben wel een hoop kansen gecreëerd en weinig goals gemaakt", plaatst Van Basten toch nog een kanttekening bij de prestatie van Oranje.

De volgende wedstrijd van Oranje is tegen de Fransen. Één van de topfavorieten voor de eindwinst van het EK, maar Van Basten denkt dat Nederland van ze wint. "Frankrijk heeft wel heel veel goede spelers, vandaag kunnen we kijken hoe goed zij echt zijn. Nederland maakt best wel een goede kans tegen Frankrijk. Het tempo zat er goed in tegen Polen en dat moeten ze zien vol te houden."

Kijkend naar het aantal doelpunten wordt Van Basten ook gevraagd naar een voorspelling. De analist verwacht geen grote uitslagen bij het Nederlands elftal. "In deze poule maakt Oranje denk ik zes doelpunten."

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: