Neville over lange evaluatiefase van Manchester United over Ten Hag

Ten Hag hoort kritiek op NOS-uitspraken: 'United stond in zijn recht'

17 juni om 21:32
Laatste update: 19 juni om 11:18

Gary Neville stelt dat Manchester United er goed aan heeft gedaan om Erik ten Hag te laten wachten op een beslissing over zijn toekomst. Na lang weifelen van de nieuwe eigenaren kreeg de Haaksbergenaar op Ibiza te horen dat hij mag aanblijven als manager.

Ten Hag deed zondagavond bij de NOS een boekje open over de onzekere tijd die hij als trainer van Manchester United achter de rug heeft. De Nederlander bevestigde dat de club gesprekken voerde met onder andere Thomas Tuchel. "Dat hebben ze inderdaad gezegd. In Nederland kan zoiets niet en dat mag ook niet eens. Je mag niet zo maar met een andere club gaan praten zo lang er een zittende trainer is. In Engeland is dat anders, maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden", vertelde Ten Hag.

"Ik vind dat de club in zijn recht stond om te zien wat er op de markt was", reageert Neville bij Sky Sports echter op de woorden van de oefenmeester. "Hij moet accepteren dat als Manchester United op de achtste plek eindigt in de competitie, er een kans bestaat dat je je baan verliest. Ik denk dat hij blij zou moeten zijn én dat de club blij moet zijn", aldus de voormalig back, die tevens wel blij is met het aanblijven van Ten Hag.

"Ik ben blij dat ze vast hebben gehouden aan stabiliteit voor volgend seizoen. Maar ik blijf erbij dat ze in hun recht stonden om te evalueren aan het einde van het seizoen en andere opties te bekijken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: