Derksen verdedigt Koeman na kritiek

Derksen verdedigt Koeman: 'Hij is geen lulletje, de spelers toonden geen inzet'

26 juni om 23:38

Özcan Akyol is kritisch op bondscoach Ronald Koeman. In het programma Vandaag Inside Oranje spreekt Akyol uit dat hij niet veel begrijpt van de tactieken van Koeman. Johan Derksen is het niet helemaal eens met de kritiek en verdedigt de bondscoach.

"Koeman kan niet zo goed tegen kritiek, maar ik weet nog steeds niet wat zijn tactiek is", begint Eus. "Wat is zijn aanvalsplan? Wat wil hij precies? Eén, twee of drie man kunnen uit hun positie lopen, maar als tien man uit hun positie loopt, ligt het misschien ook wel aan de trainer. Hebben de spelers hem dan allemaal niet goed begrepen", vraagt hij zichzelf hardop af.

Derksen reageert en verdedigt de bondscoach van Oranje. "Ik vind het wel heel goedkoop om de trainer te beschuldigen wanneer de spelers falen. Koeman is geen lulletje. Die heeft echt die jongens een plan uitgelegd. Omdat ze geen inzet en vechtlust toonden, kwamen ze allemaal een stap te laat", is Derksen van mening.

Akyol blijft standvastig wat betreft Koeman. "Ik vind hem niet van het niveau Pep Guardiola en Thiago Motta. Hij is geen uitvinder. Bij FC Barcelona was het ook geen groot succes en moest hij ook weg."

Derksen haakt er opnieuw op in. "Als bondscoach train je bijna niet. Het gaat om de tactiek neerzetten en de juiste spelers opstellen. Hij kan niet elf spelers op de verkeerde plek gezet hebben. Dat de beste speler van PSV geen knikker raakt, kan Koeman niets aan doen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!