Noodweer in Dortmund: Duitsland - Denemarken op verzoek spelers stilgelegd

Noodweer in Dortmund: Duitsland - Denemarken op verzoek spelers stilgelegd

29 juni om 21:38
Laatste update: 29 juni om 22:09

De achtste finale tussen Duitsland en Denemarken is zaterdagavond tijdelijk stilgelegd wegens noodweer. Arbiter Michael Oliver achtte de situatie in Dortmund niet veilig genoeg en begeleidde de spelers na een minuut of 35 naar binnen. 

Er werd vooraf al gewaarschuwd voor mogelijk noodweer, dat met name over het westen van Duitsland trekt. Flinke onweersbuien en grote hagelstenen werden daarbij niet uitgesloten. Na een minuut of twintig waren de eerste flitsen te zien boven het Signal Iduna Park in Dortmund, waarna het al snel met bakken uit de hemel kwam. Na een aantal harde klappen vroegen de spelers op het veld om een tijdelijke onderbreking. 

Na kort overleg met officials van de UEFA besloot Michael Oliver het duel inderdaad stil te leggen. De Engelse arbiter begeleidde de spelers van Duitsland en Denemarken vervolgens van het veld, waarna de voorspelde hagelstenen al snel volgden. Ten tijde van de onderbreking stond het 0-0. Na een onderbreking van zo'n vijftien minuten werd de wedstrijd hervat. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!