Derksen ziet goede match tussen De Ligt en United: 'Dat heb je nodig daar'

Van der Gijp looft keuze Wieffer: 'Die is verzekerd van een basisplaats nu'

5 juli om 14:37

Johan Derksen juicht een transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United toe. De voormalig voetballer denkt dat de verdediger goed past in de Premier League, zo stelt hij in Vandaag Inside Oranje. Ook de stap van Mats Wieffer naar Brighton kan op goedkeuring rekenen van Derksen en René van der Gijp.

"Ik hoop dat De Ligt naar Manchester United gaat", vangt Derksen aan. "Ik snap best dat Manchester United hem wil hebben, want hij is zó sterk in de lucht en dat heb je echt nodig daar. Dat is toch een totaal andere voetballer dan die houthakker die daar achterin staat?" doelt Derksen op Harry Maguire.

Ook Mats Wieffer maakt met een transfer naar Brighton een goede stap, denkt René van der Gijp. "Dan gaan we allemaal roepen dat hij het hogerop had moeten zoeken, maar dit is toch een prima club voor hem? Die jongen is gewoon verzekerd van een basisplaats nu. Het is echt een prima club voor die jongen."

Derksen is het met zijn tafelgenoot eens. "Die jongen moet gewoon spelen en wedstrijden in de benen krijgen en daar krijgt hij bij zo'n club de gelegenheid toe. Een prima tussenstap."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!