'Slot wil technische staf van Liverpool versterken en denkt aan Heitinga'

The Daily Mail: Slot gaat Heitinga mogelijk naar Liverpool halen

8 juli om 14:29
Laatste update: 8 juli om 15:35

Arne Slot denkt eraan om John Heitinga toe te voegen aan zijn staf bij Liverpool, zo claimt The Daily Mail. Heitinga zou al gesprekken hebben gevoerd met The Reds, al bevinden die zich nog niet in een vergevorderd stadium.

Heitinga was als speler nog actief voor stadsgenoot en rivaal Everton, nu kan hij mogelijk de overstap maken naar Liverpool. Slot zoekt volgens The Daily Mail naar een versterking voor zijn technische staf, ondanks dat hij al de nodige stafleden meenam van Feyenoord. Heitinga is één van de coaches die nu dus in beeld is.

Het is niet duidelijk aan welke andere namen Slot en Liverpool denken voor de verdere invulling van de staf. Afgelopen seizoen was Heitinga nog bij West Ham United actief als assistent van David Moyes, terwijl hij deze zomer nadrukkelijk in beeld was bij FC Nordsjaelland voor de trainerspositie. De keuze viel echter niet op de oud-verdediger, maar op Jens Olsen. Olsen was al actief als assistent bij Nordsjaelland. Daardoor is Heitinga nu clubloos.

Slot en Heitinga hebben in Nederland twee keer tegenover elkaar gestaan, toen eerstgenoemde coach van Feyenoord was en de voormalig Oranje-international de rol van interim-trainer bij Ajax vervulde. Op 19 maart 2023 wist Slot Heitinga nog met 2-3 te verslaan in de Johan Cruijff Arena, terwijl het Ajax van Heitinga enkele weken later met 1-2 won in De Kuip.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!