Kersverse Utrecht-spits Ohio had meer opties: 'Voelde het vertrouwen niet'

Kersverse Utrecht-spits licht keuze toe: 'Kon ook naar buitenland'

9 juli om 00:25

Noah Ohio heeft voor FC Utrecht gekozen omdat hij veel vertrouwen voelt vanuit de technische leiding van de club, zo geeft de spits aan in gesprek met ESPN. Dat de Domstedelingen na eerdere interesse in januari nu weer bij hem uitkwamen, was voor Ohio een extra motivatie.

Ohio is helder over de reden waarom hij voor FC Utrecht heeft gekozen. "Het buitenland had ook gekund, maar door de trainer (Ron Jans, red.) en door Jordy (Zuidam, red.) heb ik voor Utrecht gekozen. Ze wilden me in januari al hebben en als zo'n mooie club twee keer komt, kan ik geen 'nee' zeggen."

"Ze hebben een goed plan voor me en geven me het vertrouwen dat ik nodig heb", vervolgt Ohio. "Ik had ook voor andere clubs kunnen kiezen, maar daar voelde ik het vertrouwen niet zo. Ze kenden mijn spel ook van binnen en buiten, dus ik ben blij", besluit de aanvaller, die onlangs was te gast was in De Oranjekantine, de EK-liveshow van VoetbalPrimeur. Toen sloot hij een stap naar de Eredivisie al niet uit.

De in Almere geboren Ohio speelde jeugdinterlands voor Nederland en Engeland en doorliep zijn opleiding ook in beide landen. Hij droeg het shirt van Almere City FC, Manchester United, Manchester City, RB Leipzig, Vitesse, Standard Luik en Hull City.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!