Vlaar wijst Oranje-uitblinker aan: 'Je weet precies wat je aan hem hebt'

Vlaar wijst Oranje-uitblinker aan: 'Hij wordt een beetje ondergewaardeerd'

10 juli om 10:23

Ron Vlaar is trots op zijn vriend en voormalig ploeggenoot Stefan de Vrij. De voormalig verdediger was ook onder de indruk van Cody Gakpo, Micky van de Ven en Wout Weghorst tegen Turkije, maar in zijn ogen wordt de rol van De Vrij onderschat, zo geeft Vlaar aan in gesprek met De Telegraaf.

"Ik vind Stefan een heel goed toernooi spelen en denk dat hij een beetje wordt ondergewaardeerd", zo stelt Vlaar over De Vrij, waarmee hij tussen 2010 en 2012 bij Feyenoord speelde. Ook vormden de twee samen met Bruno Martins Indi het centrum van Oranje op het WK 2014 in Brazilië, waar Nederland derde werd. Momenteel houdt De Vrij Matthijs de Ligt op de bank bij Oranje en tegen Turkije was de centrale verdediger zelfs belangrijk met een doelpunt.

"Het is natuurlijk gruwelijk dat hij als centrale verdediger de gelijkmaker scoort en de aanzet tot het bereiken van de halve finale geeft, maar ik vond dat hij in de eerste helft al een paar uitstekende intercepties had", vervolgt Vlaar. "Tegen Polen was hij ijzersterk, tegen Frankrijk hield hij de nul en eigenlijk alleen tegen Oostenrijk had hij het zwaar. Maar dat zette hij recht tegen Roemenië en Turkije. Net als elk toernooi weet je precies wat je aan Stefan hebt."