Tottenham begint met nederlaag

16-08-2008 20:07

De eerste slag werd in de 71e minuut uitgedeeld door David Wheater. De verdediger schoot een gekeerd schot van Afonso Alves in de rebound binnen. Vier minuten voor tijd bezegelde Mido het lot van Tottenham door Heurelho Gomes voor de tweede maal te passeren. In blessuretijd kopte Robert Huth nog in eigen doel: 2-1.

Everton - Blackburn Rovers 2-3

André Ooijer heeft op de eerste speeldag zijn waarde bewezen voor Blackburn Rovers. De verdediger maakte in blessuretijd het winnende doelpunt tegen Everton. De andere treffers van Blackburn werden gemaakt door Roque Santa Cruz en David Dunn. Mikel Arteta en Yakubu Aiyegbeni deden wat terug namens Everton.

Hull City - Fulham 2-1

Met George Boateng in de basis is Hull City uitstekend begonnen aan zijn avontuur in de Premier League. Op de eerste speeldag werd met 2-1 gewonnen van Fulham. De gasten waren vroeg op voorsprong gekomen via Ky-Hyeon Seol, maar daarna kwam Hull op stoom. Na de gelijkmaker van Giovanni zorgde Caleb Folan tien minuten voor tijd voor het winnende doelpunt.

Bolton Wanderers - Stoke City 3-1

Stoke City kon het resultaat van mede-promovendus Hull City niet evenaren. Het uitduel met Bolton Wanderers ging kansloos met 3-1 verloren. Johan Elmander, Kevin Davies en ex-AZ'er Grétar Steinsson schoten hun werkgever naar de zege. De late eretreffer Ricardo Fuller was slechts voor de statistieken.

West Ham United - Wigan Athletic 2-1

Dean Ashton blijkt het scoren nog altijd niet verleerd. Met twee vroege doelpunten bezorgde de bonkige spits zijn werkgever een 2-1 thuiszege op Wigan Athletic. Aan de zijde van de gasten startte Mario Melchiot in de basis en wist Amr Zaki te scoren.