Krakers in Duitsland gelijk; Van Bommel ziet rood

Krakers in Duitsland gelijk; Van Bommel ziet rood

Gepubliceerd: zaterdag 23 augustus 2008 om 19:58za 23-08-2008 om 19:58

Borussia Dortmund - Bayern München 1-1
Stefan Effenberg, oud-aanvoerder van Bayern, gooide de afgelopen week alvast wat olie op het vuur door te roepen dat Jürgen Klinsmann in Dortmund een overwinning nodig had om aan de enorme druk te ontkomen. De Rekordmeister liet in West-Duitsland echter twee punten liggen en uitgerekend de nieuwe aanvoerder Mark van Bommel bewees zijn team met een rode kaart in de eerste helft een slechte dienst.

Scheidsrechter Markus Fandel toonde de middenvelder na twintig minuten de gele kaart voor een overtreding op Sebastian Kehl. Nog geen vijf minuten later ging de teruggekeerde international voor de tweede keer op de bon. Ditmaal voor commentaar op de grensrechter. Bayern, met Luca Toni terug in de basis, kon uiteindelijk ver in de tweede helft een punt redden door een treffer van Tim Borowski. Dortmund, dat vooral de eerste helft heerste, was na tien minuten al op voorsprong gezet door Jacub Blaszczykowski.

Werder Bremen - Schalke '04 1-1
Fred Rutten hield met zijn Schalke stand in en tegen Bremen. De oud-trainer van Twente moest in het Weserstadion aantreden zonder de geblesseerde aankopen Jefferson Farfán en Orlando Engelaar. 

Bij Bremen, waar Peking-ganger Diego nog niet meespeelde, miste aanwinst Claudio Pizarro al vroeg in de wedstrijd een grote kans. Zijn inzet werd gekeerd door Schalke-doelman Schrober. In de tweede helft kwam de formatie van Thomas Schaaf verdiend op voorsprong. Mesut Özil (ex-Schalke) fungeerde als aangever en Torsten Frings plaatste de bal beheerst in de hoek.

De Königsblauen zetten daarna druk en sleepten een punt uit het vuur. Heiko Westermann trof van dichtbij doel en bepaalde de eindstand op 1-1. Een uitslag waar de ploeg van Rutten gezien het spelbeeld het meest content mee zal zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws