Mathijsen bezorgt Jol en HSV drie punten

Mathijsen bezorgt Jol en HSV drie punten

23-08-2008 20:20

Hamburger SV - Karlsruhe SC 2-1
De tweede treffer van Joris Mathijsen in de Bundesliga bleek goud waard. In een moeizaam duel konden de mannen van Martin Jol, waaronder Mathijsen en Nigel de Jong, maar geen afstand nemen van het stugge Karlsruhe.

Een opleving van de centrale verdediger was nodig om de bezoekers op de knieën te krijgen. Op aangeven van de met Mohamed Zidan geruile Mladen Petric tekende Mathijsen in de slotseconde met rechts voor de winnende treffer.

Tim Sebastian had HSV in de eerste helft op voorsprong gebracht door zijn eigen doelman te verschalken. Sebastian Freis maakte dat doelpunt halverwege de tweede helft ongedaan, maar kon uiteindelijk niet meer voorkomen dat Noord-Duitsers met de zege aan de haal gingen.

1899 Hoffenheim - Borussia M'Gladbach 1-0
De Bosniër Nenad Ibisevic was in het 'duel der promovendi' de enige die het net wist te vinden. De aanvaller scoorde na een half uur op aangeven van Carlos Eduardo. Bij Gladbach startte Patrick Paauwe in de basis en was Rob Friend invaller.

Het ensemble van Jos Luhukay staat na twee speeldagen nog met lege handen. Hoffenheim daarentegen is koploper met zes punten.

Andere uitslagen:

VfB Stuttgart 0-2 Bayer Leverkusen
Hertha BSC 1-1 Arminia Bielefeld