Defour gelooft in een stunt tegen Liverpool

Defour gelooft in een stunt tegen Liverpool

26-08-2008 23:55

Velen dachten dat de terugwedstrijd nog slechts een formaliteit zou zijn. Toen de Rouches de ploeg van trainer Rafael Benítez lootte, gaf niemand een cent voor de kansen van Standard. Maar na een sterke thuisprestatie tegen Liverpool is de hoop op een stunt groot. De Engelsen werden in Sclessin bij momenten weggetikt door een fysiek sterk en vooral erg gretige thuisploeg. Helaas voor de Belgen bleef de uitslag steken op een 0-0 gelijkspel.

Kapitein Steven Defour (foto, links) gaat zoals altijd voorop in de strijd. "We hebben genoeg vertrouwen in een goede afloop. Maar dat wil niet zeggen dat we favoriet zijn. We moeten opletten voor hun kwaliteiten, maar zeker niet te veel respect tonen."

Het draait de laatste tijd niet lekker bij The Reds, en de middenvelder is er dan ook van overtuigd dat het nu het ideale moment is om een goede prestatie neer te zetten. "Zij zitten in een mindere periode", weet Defour. "Daarvan moeten wij profiteren door toe te slaan."

Opsteker voor de Luikenaars is dat Milan Jovanovic (foto, rechts) zeker van de partij is. In de terugwedstrijd stond de Servische spits niet aan de aftrap. Officieel klonk het dat hij last had van een blessure, geruchten beweerden echter dat hij onderhandelde met een andere club. Van een transfer lijkt nu in elk geval geen sprake meer te zijn.