Le Mans pakt koppositie in Frankrijk

30-08-2008 23:07

FC Nantes - Le Mans 1-4
Nantes, dat onderaan staat in de Franse competitie, kwam na twintig minuten op voorsprong door een treffer van Guirane Ndaw. Thorstein Helstad en Modibo Maïga herstelden de schade nog voor rust met elk een treffer. De jonge Mathieu Coutadeur besliste het duel met de promovendus na 83 minuten door een schitterende kopbal binnen te werken. Gervinho maakte namens Le Mans (foto) het feest nog compleet door in blessuretijd de genadeklap uit te delen.

Caen - Paris Saint-Germain 0-1
Het duel tussen Caen en PSG was een waar gevecht. De teams ontliepen elkaar niet veel, maar de thuisploeg keek echter al na vijf minuten tegen een hatelijke 0-1 achterstand aan. Die score kwam op naam van Guillaume Hoarau. De goal van de spits was uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Hoarau kreeg in de laatste minuut een publiekswissel. Voor hem in het veld kwam Mateja Kezman. Door de zege klimmen de hoofdstedelingen naar de top van de Ligue 1.