Roda JC en FC Twente delen de punten

31-08-2008 00:00

Beide teams hadden voor rust de grootste moeite tot goed opgezette aanvallen te komen. Zowel Roda JC als FC Twente speelde gegroepeerd en maakte de ruimtes klein. Het leidde tot veel risicoloze breedtepasses of balverlies. Twee keer vond FC Twente een gat in de Kerkraadse defensie, maar Romano Denneboom (op de voet van doelman Bram Castro) en Stein Huysegems (naast) slaagden er niet in om de Tukkers op voorsprong te zetten.

Het grootste gevaar van de thuisclub kwam uit een vrije trap van Davy de Fauw, doelman Nikolaj Michailov stompte de bal echter weg. Roda JC begon furieus aan de tweede helft. Het resulteerde meteen in een grote kans voor Yulu Matondo, na een blunder van Edson Braafheid, maar hij schoot naast. Terwijl de Limburgse aanhang zich opmaakte voor een stormloop, sloeg FC Twente toe. Castro pareerde het schot van Blaise N'Kufo nog, maar de bal belandde voor de voeten van de geheel vrijstaande Eljero Elia, die geen moeite had met het buitenkansje: 0-1.

De achterstand noopte Roda JC om meer risico's te nemen en een versnelling hoger te gaan spelen. De ploeg van trainer Raymond Atteveld leek daarvoor al snel te worden beloond, maar weer Matondo miste van dichtbij een dot van een kans. Hij schoof de bal eenvoudig in de voeten van Michailov.

FC Twente bleef kalm en leek twintig minuten voor tijd via N'Kufo en Huysegems de genadeklap uit te delen. Doelman Castro en de onderkant van de lat redden Roda JC echter. De thuisclub bleef hopen op een puntje en zette in de slotfase nog een keer aan. Roda JC had een fout van verdediger Douglas nodig om langszij te komen. Invaller Andres Oper profiteerde optimaal: 1-1.