Modric wil Engeland opnieuw pijn doen

Modric wil Engeland opnieuw pijn doen

09-09-2008 19:06

In de kwalificatiecampagne voor het EK was Kroatië tweemaal te sterk voor Engeland. Na een 2-0 zege in Zagreb werd ook op Wembley een overwinning geboekt (2-3). Door die uitslag ging niet Engeland, maar Rusland naar het EK in de Alpen.

De Engelsen azen woensdagavond op revanche in Zagreb, maar kunnen volgens spelmaker Luka Modric een heet avondje verwachten. "Ik weet zeker dat wij weer gaan winnen", zegt de middenvelder van Tottenham Hotspur tegen Sky Sports.

"Onze ploeg bulkt van het zelfvertrouwen. We staan te trappelen om voor een uitzinnig publiek weer een prachtige zege te boeken. Over onze tactiek kan ik niets zeggen. Misschien gaan we de Engelsen wel verrassen. De druk ligt bij ons. Wij hebben al twee keer op rij van ze gewonnen."

Ook keeper Stipe Pletikosa waarschuwt Engeland om niet doldriest ten aanval te trekken. "Ze zullen revanche willen, dat zit in hun hoofden na die 2-3 zege op Wembley. Maar een zoektocht naar wraak, zal uitlopen op een Engelse ramp. Zij hebben iets recht te zetten. Ik zie dat als een nadeel."