Mertens heeft alles over voor zijn 'droom'

Mertens heeft alles over voor zijn 'droom'

Gepubliceerd: dinsdag 16 september 2008 om 09:52di 16-09-2008 om 09:52

Voor Mertens is het duidelijk. Hij wil zo snel mogelijk naar de Eredivisie verhuizen. "Het maakt me niet uit naar welke club. Daarna hoop ik binnen twee of drie jaar naar een club uit de subtop te gaan."

"Mensen hebben mij altijd al gezegd dat ik beter naar Nederland kon gaan", vervolgt Mertens zijn verhaal tegenover het AD. "Ik ben een speler die de bal in de voeten moet hebben en dat is het spel dat hier wordt gespeeld. In België zijn ze bovendien conservatiever. Een oudere spits met ervaring krijgt vaak de voorkeur boven een jong talent."

In België kwam hij bij Anderlecht en AA Gent niet aan de bak. In de Jupiler League werd hij in de eerste periode van dit seizoen uitgeroepen tot beste talent. Een flink verschil, maar bij AGOVV voelt hij zich dan ook thuis. "Ik woon nu in Apeldoorn en ben gewend aan het leven hier. De mensen zijn iets vriendelijker en opener dan in België. Dat vind ik wel leuk, ik houd ervan om een praatje te maken op straat."

Hoewel de 21-jarige spelmaker geniet, is er maar één doel en daar leeft hij dan ook voor. "Ik wil elke dag hard werken en leren. Ik weet dat ik goed moet eten, goed moet slapen en me optimaal moet voorbereiden op een wedstrijd. Ik heb daar geen moeite mee, want ik wil naar de eredivisie. Ik wil bewijzen dat ik het kan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws