Stam: Ik wilde zo graag Europees spelen

Stam: "Ik wilde zo graag Europees spelen"

Gepubliceerd: donderdag 18 september 2008 om 10:28do 18-09-2008 om 10:28

"Ik wilde zó graag Europees spelen", zegt Stam in gesprek met AD/Sportwereld. "Internationale wedstrijden maken je echt beter. Bij NAC was de kans om elk jaar
Europees te spelen niet zo groot. De spelers van FC Twente wisten dat ook. Vorig seizoen kwam Edson Braafheid naar me toe. Die zei: 'Kom lekker bij ons voetballen, ga je elk jaar Europa in'."

FC Twente telde een voor Nederlandse begrippen flinke transfersom neer voor Stam. De club uit Enschede maakte een bedrag van 2,5 miljoen euro over naar NAC. Hoewel Stam het goed naar zijn zin had in Breda, wilde hij de kans om bij FC Twente aan de bak te gaan niet laten schieten. Dat bleek een juiste zet.

Stam: "Wat ik mooi vond is dat de club me zo ontzettend graag wilde hebben. Die dag van de transfer was bloedspannend. De volgende dag bleven ze bij FC Twente tegen me zeggen dat ze er zo trots op waren dat het gelukt was. Dan krijg je wel het gevoel dat je erg welkom bent."

Donderdagavond neemt de middenvelder het met zijn nieuwe club in de UEFA Cup op tegen het Franse Stade Rennes. Stam staat te trappelen. "Ik ben hartstikke nieuwsgierig hoe het Franse voetbal is. Ze zeggen erg technisch."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws