Ronaldo wil meer dan Manchester United

Ronaldo wil meer dan Manchester United

24-09-2008 15:36

De transfer ging uiteindelijk niet door, maar Ronaldo gaf al vrij snel na het Europees kampioenschap aan dat zijn voorkeur bij een transfer lag. "Ik ben daar eerlijk over geweest en ik ben professional. Verandering van omgeving in het leven is goed voor iedereen. Ook voor de geest. Ik vond het moment om Real serieus te overwegen goed. Openstaan voor nieuwe uitdagingen houd je scherp."

De 23-jarige aanvaller kan niet echt aangeven waarom de transfer geen doorgang vond. "Het had niets met geld te maken in ieder geval. Honderd procent zeker van niet. De buitenwereld denkt dat alles om geld te doen is, maar dat is niet zo. Manchester wilde me niet laten gaan, daar heb ik me bij neergelegd. Dat ik naar Real Madrid wilde, betekende voor mij niet dat ik absoluut weg moest bij Manchester."

Ronaldo is zeer ambitieus. "Mijn ambitie is altijd om het beter te doen dan het jaar ervoor. Het gaat om prijzen winnen. Zowel individueel als met de ploeg waarvoor ik speel. Daarop word je - terecht - afgerekend. Ik wil graag de allerbeste speler aller tijden worden, met Manchester United opnieuw de Champions League winnen, opnieuw landskampioen worden, met Portugal iets winnen en zelf weer veel doelpunten maken."

Ook voor zichzelf ziet hij nog ruimte om zich te verbeteren. "Ik wil zelf belangrijker worden. Ik was de topscorer, maar wil meer een leider binnen het elftal worden. Dat is een grote uitdaging voor me. Kan ik dat? Accepteren de andere spelers dat? Voel ik me daar goed bij? Ik zal me daarin ook moeten ontwikkelen", aldus Ronaldo.