Poule F: Bayern München en Lyon delen de punten

01-10-2008 00:43

Opvallend in München was de reservebeurt voor aanvoerder Van Bommel. Het was dit seizoen alweer de derde keer dat Klinsmann de Nederlandse international passeerde. Deze keer kon de voormalige bondscoach van Duitsland zich niet 'verschuilen' achter zijn inmiddels beruchte rotatiesysteem. Klinsmann kon Van Bommel, die hij maandag nog een superkerel noemde, in het duel met Olympique Lyon gewoon niet gebruiken. Zelfs niet als invaller.

Bayern speelde in de eerste helft een zwakke partij. De thuisploeg kon geen moment domineren. Door een black-out bij Martin Demichelis kwam de ploeg van Klinsmann in de 25e minuut op achterstand. Na de rust speelde Bayern beter. Meer dan de gelijkmaker van Ze Roberto, een rake kopbal, zat er evenwel niet in.

Het andere groepsduel tussen Fiorentina en Steaua Boekarest eindigde doelpuntloos: 0-0.