Kwakman: Ik ben geen sterspeler

Kwakman: "Ik ben geen sterspeler"

04-10-2008 11:26

"Het is enorm zwaar tot nu toe", zegt Kwakman tegenover BN/DeStem over zijn eerste weken in de Eredivisie. "Ik moet hier elke dag aan de bak. Ik ben geen sterspeler, ik ben niet naar hier gehaald met de garantie dat ik een basisplaats zou hebben. Ik heb een paar goede wedstrijden gespeeld, maar ik zag vanochtend Edje de Graaf al weer meetrainen. Je moet nooit denken dat je er al bent."

Zondag staat de in Purmerend geboren Volendammer met NAC tegen zijn oude ploeg. De ploeg waar hij van droomde vroeger. "Ik was een jeugdspeler die er van droomde ooit in het eerste van Volendam te spelen. Je kunt wel dromen van Barcelona, maar dan heb je geen reëel beeld van jezelf. Eerst maar eens Volendam 1 halen, dacht ik."

Die nuchterheid is er in gebleven. Kwakman kijkt dan ook vol verbazing terug op het avondje NAC tegen sc Heerenveen. "Ik zei: jongens we zijn toch geen kampioen geworden? Ik weet ook te genieten van dergelijke wedstrijden hoor. Maar toen ik zaterdagavond na afloop van de wedstrijd in bad zat met Patrick Mtiliga zei ik hem ook: als we nu zondag bij Volendam verliezen, is het allemaal voor niks geweest."