Verbeek niet gelukkig met speelschema

Verbeek niet gelukkig met speelschema

08-10-2008 10:32

Feyenoord moet het in de eigen Kuip opnemen tegen CSKA Moskou en Lech Poznan. De Rotterdammers spelen uitwedstrijden tegen Deportivo en AS Nancy.

"Qua tegenstanders had het het ongunstiger gekund", zegt Gertjan Verbeek in AD/Sportwereld. "Maar het speelschema is wat minder gelukkig. Allereerst die uitwedstrijd tegen Nancy, die door het recente verleden automatisch negatieve associaties oproept. En CSKA had ik juist weer liever uit gehad, omdat dat een ploeg is die graag achterover leunt en er dan razendsnel uit kan komen. CSKA is de favoriet in deze groep."

Naast CSKA ziet Verbeek ook in Depor, de oude club van spits Roy Makaay, een geduchte tegenstander. "Deportivo doet het nu weliswaar wat minder, maar in Spanje is het niveau bij iedere club hoog."

Het vierde en laatste duel in de groep werkt Feyenoord in eigen huis af tegen de Poolse tegenstander Lech Poznan. "Dat kan een voordeel zijn, maar alleen als we in de eerste drie duels wat punten bij elkaar hebben gesprokkeld. Dat wordt nog moeilijk genoeg."