Vitesse zet KNVB op verkeerde been met misleidende constructie

'Vitesse zet KNVB op verkeerde been met misleidende constructie', Parry reageert

Update: 26 maart om 16:16
389

Vitesse heeft de licentiecommissie van de KNVB op het verkeerde been gezet met een misleidende constructie, zo schrijft De Telegraaf. Uit informatie van de ochtendkrant is gebleken dat Coley Parry op de achtergrond nog steeds zeggenschap heeft over de club. Dit wordt ontkend door de Amerikaan.

Op dit moment is er bij Vitesse sprake van een eigenaarsstructuur met vijf minderheidsaandeelhouders. Volgens De Telegraaf is Dane Murphy, één van de nieuwe eigenaren van Vitesse en de nieuwe RvC-voorzitter, onlangs met Parry in het buitenland op zoek gegaan naar financiering voor meerdere voetbalprojecten, waaronder Vitesse. 'Daarbij heeft Parry zich tegenover mogelijke investeerders niet alleen gepresenteerd als de bepalende figuur bij Common Sport maar óók als degene die volledige zeggenschap heeft over Vitesse', zo valt er te lezen.

Vorig jaar is Parry door de KNVB afgewezen als nieuwe eigenaar en sindsdien heeft de licentiecommissie constant benadrukt dat de Amerikaan op geen enkele manier meer betrokken mocht zijn bij Vitesse. Volgens De Telegraaf heeft Parry met de huidige eigenaarsstructuur meer kracht verkregen dan ooit in Arnhem. 'Op cruciale posities heeft hij zijn vertrouwelingen zitten', klinkt het. 'Alles wijst erop dat de licentiecommissie met de huidige constructie voor de tweede keer op het verkeerde been gezet is door Parry.'

Verder schrijft De Telegraaf dat Vitesse met de huidige misleidende constructie 'hoog spel' speelt. De verwachting is dat de licentiecommissie in zal grijpen. De Arnhemmers hebben dit seizoen al 27 punten in mindering gehad en vorig seizoen werd de proflicentie al afgenomen. Met veel moeite kregen ze de licentie weer terug en een nieuwe intrekking van de licentie zou 'het zwartste scenario' zijn voor de club, want dan lijkt een faillissement niet te voorkomen.

Desgevraagd heeft Parry het verhaal van de ochtendkrant ontkend. "Dat is niet waar", zegt de Amerikaan stellig. "Er is sinds januari door meerdere partijen contact opgenomen met Common Group met de vraag of er nog een gelegenheid is om te investeren in Vitesse en we worden nog vaak gevraagd om onze ervaringen te delen. In het geval dat er sprake is van een betrouwbare investeerder, verwijzen we hen door naar de nieuwe aandeelhouders. Common Group is niet langer betrokken bij de club."

Check hier de nieuwste aflevering van Studio Oranje over de veelbesproken Dean Huijsen, de uitblinkers én dissonanten bij het Nederlands elftal & de interviews van VoetbalPrimeur met de Oranje-internationals.