Koeman droomt al een beetje van Zuid-Afrika

Koeman droomt al een beetje van Zuid-Afrika

17-10-2008 09:13

"Het is enorm spannend in deze poule. Het gelijkspel van Portugal tegen Albanië bewijst weer dat iedereen het elkaar moeilijk kan maken", zegt de oefenmeester kort na het duel met Malta tegenover De Telegraaf.

"Sommige mensen in Hongarije leven nog te veel in het rijke verleden en volgen het elftal naar mijn mening te kritisch. Maar veel anderen zien in dat we op de goede weg zijn en dat niet alles in twee, drie maanden kan worden hervormd", vervolgt Koeman zijn verhaal. "De Hongaarse mentaliteit wordt vaak gekenmerkt door gemakzucht en geen concentratie voor de volle negentig minuten. Maar daar was de afgelopen twee wedstrijden helemaal niets van te merken en dat is een groot pluspunt."

De voormalig hoofdtrainer van RKC Waalwijk en Feyenoord ziet kansen voor een goede eindpositie in de groep. "In maart spelen we uit tegen Albanië en daarna thuis tegen Malta. De drie zwaarste tegenstanders treffen we pas na de zomer. Als we de twee eerstvolgende wedstrijden drie punten pakken, dan blijven we volop in de race en kunnen we vanuit een goede uitgangspositie de strijd aangaan met de zwaardere tegenstanders."

Koeman hoopt dat zijn ploeg tot het einde van de kwalificatiereeks scherp en goed kan blijven voetballen. "Als je ons hebt zien spelen tegen Denemarken en Zweden dan zijn we niet minder dan die op papier sterkere ploegen. De vraag is alleen of je met dit jonge elftal dat niveau de hele kwalificatiereeks weet vast te houden."