Westerhof: We worden met de week beter

Westerhof: "We worden met de week beter"

Gepubliceerd: zaterdag 18 oktober 2008 om 11:50za 18-10-2008 om 11:50

"Als ik in deze fase zelf een tegenstander had mogen kiezen, dan was ik waarschijnlijk bij NEC uitgekomen", zegt Westerhof op het digitale thuis van de club uit Arnhem. "Het is duidelijk dat de opening van het seizoen teleurstellend was. Voor ons, maar zeker ook voor de supporters. Dan wil je een sterke tegenstander, want dan telt een overwinning dubbel. Dat werd me donderdagavond tijdens een bijeenkomst met supporters ook wel duidelijk. Drie punten tegen NEC dat telt."

Westerhof heeft ondanks de slechte start met Vitesse nog veel vertrouwen in toekomst. "Je kunt niet altijd een vinger leggen op zaken als vertrouwen. Dat is vaak een gevoel, iets ongrijpbaars, maar in de trainingen is duidelijk groei zichtbaar. De intensiteit van de trainingen ligt hoger en dat geldt ook voor de conditionele belastbaarheid van de spelers. Bovendien wordt de samenwerking tussen de linies steeds beter."

De oefenmeester heeft het gevoel dat zijn idee bij de hele club leeft. "Wanneer ik als enige dat gevoel zou hebben, zou ik nog twijfelen, maar het gevoel dat we met de week beter worden zit in de hele groep. Ook wanneer het zondag aankomt op duelkracht, dan kunnen we daar in mee. We hebben in huis wat nodig is om niet onder te doen voor NEC. We gaan zondag voor niets minder dan een overwinning."

Zijn opstelling voor de derby wil Westerhof nog niet prijsgeven. "Ik heb mijn keuzes al wel gemaakt, maar zaterdag trainen we nog en na die training vertel ik de spelers pas hoe de basiself eruit ziet. Maar het is duidelijk dat ik nu de groep zo goed als compleet is, keuzes moet maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws