Chelsea laat weinig heel van Middlesbrough

18-10-2008 17:53

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. Chelsea ging met een minimale voorsprong de rust in dankzij Kalou, die in de veertiende minuut scoorde.

Na rust bouwden de bezoekers de voorsprong in rap tempo verder uit. In een kwartier tijd werd vier keer gescoord. Juliano Belletti schoot vijf minuten na rust van meer dan twintig meter prachtig raak. Kalou maakte met wat geluk drie minuten later ook de 0-3. Vervolgens gaf hij ook de assist voor de vierde treffer van de Londenaren, die werd gemaakt door Frank Lampard (63'). Florent Malouda (67') bepaalde de eindstand op 0-5, nadat Middlesbrough-doelman Ross Turnball blunderde. Hij liet de bal los na een schot van Nicolas Anelka.

Chelsea blijft door de ruime zege koploper in de Premier League. Middlesbrough moet het doen met een plaats in de onderste helft van de middenmoot.