Stijn Wuytens: Het gaat heel snel

Stijn Wuytens: "Het gaat heel snel"

zaterdag 25 oktober 2008 om 13:56

"Ik ben een rustige voetballer", zegt de achttienjarige Wuytens over zichzelf in het Belgische Sportwereld. "Ik sta positioneel goed, speel simpel, probeer in de zestien te komen en laat de bal goed rondgaan. Maar ik ben geen leider zoals Cocu. Ik ben meer iemand die volgt. Misschien kan ik daar in groeien, maar ik heb ook nog tijd nodig om me te ontwikkelen."

De jonge Wuytens beseft dat het snel gaat met zijn ontwikkeling. "Zoals bij mijn debuut in de Champions League. Op Anfield Road, tegen Liverpool en Steven Gerrard. Op het moment zelf heb je het niet door en speel je gewoon je eigen wedstrijd. Ik heb pas nu wat tijd om alles op een rijtje te zetten. Mijn doelstellingen die ik aan het begin van het seizoen had, zijn al vier of keer overschreden."

Wuytens leert in het veld vooral veel van aanvoerder Timmy Simons. "Hij is enorm belangrijk voor mij. Als Belg, maar ook als coach op het veld. We praten veel. Over het voetbal, maar ook over andere zaken. Hij stuurt me, maar ik kan op het veld ook hem sturen. Een achttienjarige die iets zegt tegenover zijn aanvoerder: in het Belgische voetbal zien de ouderen dat als een gebrek aan respect, maar hier is het doodnormaal."

Lees meer over:Stijn Wuytens

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Stijn Wuytens: "Het gaat heel snel"