Sparta op het Kasteel onderuit tegen NEC

02-11-2008 17:30

In de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer, maar daarna kreeg het goed georganiseerde NEC controle over de wedstrijd. In de twintigste minuut tekende vleugelspits Saidi Ntibazonkiza voor het eerste Nijmeegse doelpunt. Het talent kon simpel binnenschieten na een defensieve blunder van Ayodele Adeleye, die de bal zo in zijn voeten schoof op zes meter van de goal.

Daarna ging Sparta wel op zoek naar de gelijkmaker, maar viel de treffer aan de andere kant. Met een strakke penalty in de linkerbovenhoek zorgde specialist Youssef El-Akchaoui in de 49ste minuut voor 0-2. Ruud Knol werd overigens gespaard door arbiter Bas Nijhuis door slechts geel te krijgen, waar rood op zijn plaats was na de overtreding op invaller Rachid Bouaouzan.

In het restant van de wedstrijd probeerde Sparta om terug te komen, maar wist het nauwelijks gaatjes te vinden in de goed opererende NEC-defensie. Wel werd uit een corner nog de lat geraakt. Aan de andere kant kreeg NEC door het opportunistische spel van Sparta de kans om uit te lopen naar een monsterscore, maar slordig counteren hield de Rotterdamse schade beperkt.