Groningen ruim langs hulpeloos Volendam

Groningen ruim langs hulpeloos Volendam

Gepubliceerd: zondag 9 november 2008 om 17:48zo 09-11-2008 om 17:48

De defensie van Volendam was zo zwak dat Groningen na 23 minuten voetbal al op een 3-0 voorsprong stond. Bij de eerst vlot lopende aanval kon Koen van de Laak raak koppen uit een afgemeten voorzet van Fredrik Stenman. Daarna ging het hard. Een schot van Danny Holla vloog nog voorlangs, maar een minuut later maakte Goran Lovre wel 2-0. De Serviër was snel genoeg bij een pass van Marcus Berg om raak te schieten.

Tijd om op adem te komen was Volendam niet gegund. Peter Andersson pikte in de 22ste minuut een klutsbal op en schoot het leer keihard in de bovenhoek. Volendam kon daar voor rust bijzonder weinig tegenover stellen. Doelman Luciano kwam alleen in actie op een kopballetje van Melvin Platje.

Direct na rust voerde Groningen de score verder op. Ondrej Svejdik, die ook betrokken was bij de 3-0, zette voor en opnieuw was Koen van de Laak sneller dan zijn directe tegenstander. In het restant van het duel bepaalde Marcus Berg met zijn zevende treffer van het seizoen de einstand op 5-0. En het arme Volendam? Dat bleef ook na rust ver van het Groningse doel verwijderd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws