Topscorer Plet volgt adviezen van zijn vader

Topscorer Plet volgt adviezen van zijn vader

14-11-2008 09:29

Plet kent een opmerkelijke loopbaan. Vanuit de jeugd van HFC Haarlem vertrok hij naar de amateurs van Argon. Hij kreeg een kans bij FC Den Bosch, maar toen dat op niets uit liep zocht hij zijn heil weer in de hoofdklasse, ditmaal bij FC Lisse.

"Mijn vader adviseert mij in de keuzes die ik maak", zo vertelt Plet in gesprek met AD/Sportwereld. "Toen ik bij Haarlem speelde, zei hij tegen mij: Ik zie bij de club weinig jongens die doorstromen naar het eerste. Amateurclub Argon was volgens hem een betere manier om in het profvoetbal terecht te komen. Dat vond ik eerst maar een rare gedachte. Later besefte ik dat hij gelijk heeft gekregen."

De spits kijkt dan al vooruit. "Ik moet volgens hem altijd de ambitie hebben om alles uit mezelf te halen. De eredivisie? Het zou mooi zijn als ik eens een keer op dat niveau zou kunnen spelen."

Plet laat niets aan het toeval over, want iedere zondagmiddag traint hij extra met Ronald Esajas. "Ik krijg dan voorzetten van de zijkant en dan moet ik het afmaken. Boy Deul van Willem II doet mee en mijn ploeggenoot bij Telstar, Nicandro Breeveld, ook. Ik ben ermee begonnen bij FC Lisse. Het werkt. Ik was altijd te vroeg bij het doel. Daardoor kon ik de bal niet meer goed raken. Op die trainingen heb ik geleerd geduldig te zijn."