Jonker smeekt KNVB: Zoek dit tot op de bodem uit

Jonker smeekt KNVB: "Zoek dit tot op de bodem uit"

14-11-2008 09:49

De oefenmeester werd dinsdagnacht op de hoogte gesteld van het nieuws en lichtte direct zijn spelers, de voorzitter van de club en de algemeen directeur in. In De Telegraaf spreekt Jonker zijn hoop uit dat de Nederlandse voetbalbond de zaak tot in de puntjes uitpluist. "Mijn advies aan de KNVB: zoek dit uit tot op de bodem, alsjeblieft. Want laat één ding duidelijk zijn: ik steek allebei mijn handen voor Danny Schenkel in het vuur."

Jonker neemt het in het dagblad, dat vrijdagochtend de geruchten omtrent mogelijk vuil spel in de internetgokwereld wereldkundig maakte, op voor zijn speler. "Iedereen die hem die 250 of 300 wedstrijden in het betaalde voetbal heeft gevolgd, weet dat het een winnaar is. Bovendien 'check' ik spelers die worden aangetrokken heel zorgvuldig in hun omgeving. En ik observeer ze de hele dag. Op Danny valt niks, maar dan ook niks aan te merken."

Met name de wissels van Jonker worden in De Telegraaf aan de kaak gesteld. De trainer besloot kort na rust zijn twee beste spelers - Said Boutahar en Frank Demouge - van het veld te halen in het bekerduel met de Kerkradenaren. "Wie twijfelt, moet nu maar eens de kuit van Frank Demouge komen bekijken. En Said Boutahar had zaterdag langer gespeeld dan de bedoeling was, terwijl hij net terug is van een
blessure. Uit voorzorg deden we de warming-up in Kerkrade al met twaalf in plaats van elf man."

In een reactie laat de KNVB weten vooralsnog geen actie te ondernemen. "Voorlopig zijn het alleen maar geruchten", zegt woordvoerder Renske Bruinsma. "De KNVB moet het sportieve verloop van de (beker)competitie garanderen en baseert zich daarbij op officiële kanalen. Op basis van de rapporten van scheidsrechter en waarnemers is er geen aanleiding om te denken dat de wedstrijd is gemanipuleerd."