Metgod: Een droom die uitkomt

Metgod: "Een droom die uitkomt"

19-11-2008 13:48

De vijftigjarige Metgod, die als speler de clubkleuren van Engelse clubs als Nottingham Forest en Tottenham Hotspur verdedigde, zegt in gesprek met de BBC dolblij te zijn weer in Engeland op het trainingsveld te staan. "Dit is een andere wereld dan het Nederlandse voetbal", zegt de assistent van Adams. "Het is een droom die uitkomt om hier weer op het veld te staan."

"Mensen in Nederland denken dat Portsmouth geen grote club is, maar niets is minder waar. De kans om bij zo'n grote club te mogen werken met iemand als Tony Adams kon ik niet weigeren. Er heerst een familiaire sfeer binnen de club en iedereen heeft me uitstekend opgevangen sinds mijn komst", besluit Metgod, die zegt zich al goed thuis te voelen in Zuid-Engeland.

De oud-verdediger van onder meer HFC Haarlem, AZ'67, Real Madrid en Feyenoord speelde tussen 1984 en 1988 in Engeland. De eerste drie seizoenen stond hij onder contract bij Nottingham Forest, de laatste voetbaljaargang verdiende Metgod zijn geld bij Tottenham Hotspur.

Na zijn actieve loopbaan dook hij het trainersvak in. Metgod was onder meer assistent-trainer van Excelsior en Feyenoord en bekleedde verschillende andere technische posities bij de Stadionclub.