Tevreden Neeskens: Al het begin is moeilijk

Tevreden Neeskens: "Al het begin is moeilijk"

Gepubliceerd: woensdag 19 november 2008 om 21:57wo 19-11-2008 om 21:57

Fabian Eijkhout
WAALWIJK

Vrij monter stapte Neeskens de perskamer binnen na het 0-3 verlies. De nederlaag zelf was niet hard aangekomen, en dat komt door het spel van Oranje. "Al het begin is moeilijk", zegt de oefenmeester. "Voor ons als staf, maar ook voor het team zelf. We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien, maar hebben het niet af weten te maken."

Vooral de effectiviteit is een punt waar aan gewerkt moet worden volgens de bondscoach. "Zweden krijgt vier goede mogelijkheden, en daar maakt het drie goals uit. Qua effectiviteit zijn zij een stuk verder dan ons. Wij creëren veel meer, maar maken het uiteindelijk niet af. Dan weet je dat het op zo'n manier kan eindigen."

Over het begin van de wedstrijd was Neeskens zeer te spreken, daarna zag hij het echter terugvallen. "We begonnen heel goed. Siem de Jong speelde goed tussen de linies in. Hij was de vrije man in balbezit, maar daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt, die hebben we te weinig ingespeeld. Daarna kwam een fase waarin we te onrustig waren. We hadden niet het geduld om de bal wat langer rond te spelen."

Dat Jong Zweden juist in die fase wel wist te scoren maakte het extra zuur voor de mannen van Neeskens. "Uit de eerste of tweede aanval weet Zweden te scoren. Wij zien er bij de 0-1 ook niet goed uit. Daar ontbrak het aan communicatie. Bij de tweede goal idem dito. Die derde goal valt niets over te zeggen. Die maakt die jongen goed af."

Ondanks het matige verdedigen bij de eerste twee tegentreffers en de 0-3 nederlaag was Neeskens wel tevreden. "Als je de score ziet, dan denk je 'Jezus, wat is daar aan de hand geweest'. Maar ik ben niet ontevreden over bepaalde fases van de wedstrijd. We hebben namelijk zeventig minuten op hun goal gespeeld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws