Seedorf lonkt voorzichtig naar Engeland

Seedorf lonkt voorzichtig naar Engeland

26-11-2008 11:04

"Ik ben een man van avontuur en nieuwe uitdagingen", zegt de middenvelder tegenover BBC Sport. "Ik sta altijd open voor nieuwe dingen, zelfs nu ik het naar mijn zin heb bij AC Milan. Engeland was altijd al één van de meest interessante competities in de wereld, maar vanuit een voetbaloogpunt is het flink beter geworden. En dan heb ik niet eens over de stadions, de sfeer en het publiek. Dat is altijd al fantastisch geweest."

De viervoudig winnaar van de Champions League lijkt een avontuur in Engeland wel te zien zitten. "Nu, in de laatste jaren van mijn carrière kijk ik er naar, en natuurlijk is het dan aantrekkelijk." Seedorf had echter al eens de kans om in Engeland te voetballen. "Ik heb meerdere keren de kans gekregen om in Engeland te gaan voetballen, maar niet in de afgelopen zes jaar."

Het waren aan het begin van zijn loopbaan wel de grote clubs die contact zochten. "Er is contact met me gezocht toen ik in 1996 bij Sampdoria speelde. Arsenal en Manchester United hebben in ieder geval contact gehad met mijn club. Sindsdien heeft United nog een paar keer interesse getoond."

Mocht Seedorf de stap van AC Milan naar Engeland maken, dan hoeft dat echter niet per se een topclub te zijn. "Ik kijk naar projecten. Natuurlijk ben ik niet de speler die het ziet zitten om tegen degradatie te vechten. Maar ik denk wel dat het belangrijk is om de juiste motivatie te vinden voor een bepaald project. Dat is ook de reden dat ik voor AC Milan koos toen ik bij Internazionale vertrok."