Makaay: Valerón beste met wie ik speelde

Makaay: "Valerón beste met wie ik speelde"

Gepubliceerd: woensdag 26 november 2008 om 23:04wo 26-11-2008 om 23:04

Van het team waarmee Makaay tot 2003 speelde zijn er na een sportieve en financiële malaise slechts drie spelers overgebleven; Manuel Pablo, Sergio en Valerón.

Met name die laatste heeft Makaay hoog zitten, zegt hij in het AD. "Misschien wel de beste speler met wie ik ooit gespeeld heb", aldus de ervaren spits over de nummer tien. Met de 46-voudig Spaans international achter zich beleefde de spits zijn hoogtijdagen in het Riazor en werd hij in 2003 topscorer van Europa.

Nadien ging het Valerón echter niet voor de wind. "Na drie kruisbandoperaties ben ik vooral blij voor hem dat hij nog steeds speelt", illustreert Makaay de teloorgang van de rasvoetballer. In januari 2006 liep de 33-jarige speler een ernstige knieblessure op, die tot twee keer toe terugkeerde.

Daardoor keerde Valerón pas in de tweede helft van het vorige seizoen terug in het basiselftal van Depor, maar de grootse vorm van weleer waarmee hij ooit een onbetwiste plek in het Spaanse elftal veroverde vond hij niet meer terug.

Het is mogelijk dat Valerón donderdagavond in actie komt tegen Feyenoord. Doorgaans is de spelmaker invaller, maar nu Deportivo na het wegvallen van Julian De Guzman dun in zijn middenvelders zit lonkt een basisplek voor de vermaarde technicus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws