Sollied rekent op eerherstel tegen PSV

Sollied rekent op eerherstel tegen PSV

Gepubliceerd: vrijdag 28 november 2008 om 21:20vr 28-11-2008 om 21:20

Met name in defensief opzicht stellen de Friezen dit seizoen teleur. Volgens Sollied heeft dat te maken met de vele blessures. "Ik heb voor mijn defensie, inclusief keeper, al dertien, veertien spelers gebruikt. We spelen noodgedwongen steeds in een andere opstelling. Normaliter is de defensie de linie waarin je amper wisselt. Als je wisselt is het vaak een middenvelder of een aanvaller, omdat je iets wilt forceren. De automatismen ontbreken en dat is te zien", zo legt de coach uit op de clubsite van Heerenveen.

Daarnaast werkt ook het drukke schema niet in het voordeel van de ploeg van de Noorse oefenmeester. "Het was afgelopen week pas de tweede keer dit seizoen dat we een normaal schema konden draaien en iedereen, op de geblesseerden na, present was. Door het overladen speelschema hebben we amper de kans gehad om op vaste patronen te trainen."

Sollied verwacht een lastige wedstrijd tegen PSV, maar ziet kansen. We kunnen veel beter en willen dat bewijzen. Voor PSV hoef ik niemand te motiveren. PSV heeft geen beste papieren, wil niet verder achterop raken in de competitie en zal geconcentreerd spelen. Het wordt een zware wedstrijd. We moeten niet te veel naar PSV kijken, maar uitgaan van eigen kracht. Als we ons niveau halen, kunnen we thuis iedere tegenstander verslaan. De nederlaag tegen Twente beschouw ik als een incident. Normaal presteren er een of twee spelers minder, maar nu lieten ze het allemaal afweten. Er was maar één lichtpuntje en dat was Steppe, die keepte geweldig."

Heerenveen kan zaterdagavond in ieder geval geen beroep doen op de geblesseerde Bonaventure Kalou, terwijl Mika Väyrynen geschorst is. Michel Breuer is vanwege hamstringklachten nog een vraagteken. Linksback Goran Popov keert terug van een schorsing.

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws