Braga ziet Heerenveen als defensief zwak

Braga ziet Heerenveen als defensief zwak

04-12-2008 14:09

"Verdedigend is het matig, maar in Nederland wordt anders gedacht over voetbal", zegt Braga-trainer Jezus Jorge op de clubsite van Heerenveen. "Als je hier met 5-2 wint is iedereen tevreden. In Portugal zou ik een slechte trainer zijn. 1-0 winnen is bij ons voldoende. Resultaat is belangrijker dan spectaculair voetbal."

Braga moet donderdag winnen in Friesland om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Op basis van de vorige drie duels hebben de Portugezen zeker wat in hun mars. Het sterke Portsmouth werd met 3-0 verslagen en tegen VfL Wolfsburg (2-3) en AC Milan (1-0) werden ongelukkige nederlagen geleden.

Trainer Jorge is vol vertrouwen over een goed resultaat. "Of we nu tegen Milan, Wolfsburg of Heerenveen spelen, we gaan altijd voor de winst. Beide ploegen willen graag de bal hebben. We zullen zien wie de strijd wint."

Ook Peixoto, één van de routiniers van de nummer zeven uit de Portugese Super Liga, rekent op een zege. "Het verleden ligt achter ons (Braga wist in de groepsfase nog nooit een uitduel te winnen, red.). Dit wordt de eerste uitwedstrijd in de groepsfase die een overwinning oplevert. Heerenveen is verdedigend niet sterk. Daar moeten we van profiteren."