Romero is vereerd en verlengt bij AZ

Romero is vereerd en verlengt bij AZ

04-12-2008 16:03

"Het is een eer om voor deze club te mogen spelen", zo spreekt de doelman op het digitale thuis van de Alkmaarders. "Ik ben blij met deze contractverlenging, maar ik focus me nu liever op de wedstrijd van zaterdag tegen Heracles."

Volgens directeur voetbalzaken Marcel Brands is het nieuwe contract dat Romero voorgeschoteld kreeg een 'waarderend gebaar'. "Hij heeft zich in de 1,5 jaar die hij hier nu is zeer sterk ontwikkeld. Sergio heeft zich snel aan Nederland aangepast. Toen aan het begin van dit seizoen duidelijk werd dat hij de concurrentiestrijd zou winnen, wilden wij een waarderend gebaar richting hem maken. Sergio is een groot talent en zal een heel goede keeper gaan worden."

Romero kwam in het seizoen 2007-2008 over van Racing Club (Arg). De keeper heeft zich inmiddels opgewerkt tot het nationale elftal van Argentinië. Ook bij AZ presteert Romero naar behoren. Zo ligt er in het thuisduel met Heracles van aankomende zaterdag zelfs een record op de loer. Wanneer de goalie er tegen de Almeloërs in slaagt de nul te houden, vestigt hij, samen met zijn medespelers een nieuw clubrecord. AZ is dan zes thuiswedstrijden op rij niet tegen een tegentreffer aangelopen.