Trotse Huntelaar maakt indruk in het Spaans

Trotse Huntelaar maakt indruk in het Spaans

Gepubliceerd: donderdag 4 december 2008 om 16:04do 04-12-2008 om 16:04

"Ik ben er heel trots op dat ik voor Real Madrid mag spelen", sprak de Nederlandse aanvaller donderdag tot de aanwezigen in het stadion Santiago Bernabeu.

De Ajacied, die een shirt met het nummer negentien kreeg, werd gepresenteerd door erevoorzitter Alfredo di Stefano en de huidige preses Ramon Calderon. "Dank u wel meneer Di Stefano en bedankt meneer de voorzitter. Ik hoop een heleboel doelpunten voor Real te gaan maken", zei Huntelaar, die een contract tekende tot 2013.

Calderon sprak lovende woorden richting Huntelaar. "Huntelaar is een speler die perfect in ons profiel past. Alle grote clubs in Europa waren in hem geïnteresseerd, maar wij hebben hem , aldus Calderon.

Huntelaar, die na zijn eerste woorden Spaans hulp kreeg van een tolk, moest zijn overgang nog een beetje tot zich laten doordringen. "Het is allemaal zo snel gegaan. De impact is enorm, want dit is de grootste club in de wereld. Dit is een geweldig moment voor mij. Ik wil straks heel graag mooie dingen op het veld laten zien en wil keihard werken."

Hij heeft er vertrouwen in dat hij in Madrid zal slagen. "Het niveau in de Spaanse competitie is wat hoger dan in Nederland. Ik zal zeker nog wat moeten groeien, maar ik geloof dat ik daar in staat toe ben. Als ik hersteld ben van mijn blessure, ga ik hard werken om mijn positie te veroveren." De Spaanse journalisten wilden van de voorlopige vervanger van de geblesseerde Ruud van Nistelrooy dolgraag weten hoeveel doelpunten hij voor Real denkt te gaan maken.

Hij hield zich echter op de vlakte en wilde zichzelf niet vergelijken met Van Nistelrooy. "Ruud is een fantastische speler. Ik ben een andere voetballer, maar ik hoop het maximale eruit te halen", zei hij. Huntelaar noemde het een voordeel dat hij in Madrid gaat voetballen met een groot aantal landgenoten. "Het zal mijn intregratie binnen het team zeker makkelijker maken. Ik ken veel van de jongens. Het is toch een stuk moeilijker als je bij een team komt waar je niemand kent."

Na de ondertekening van zijn contract en de gesprekken met de media ging Huntelaar voor het eerst het veld op om zijn kunsten te vertonen. Ondanks zijn enkelblessure deed hij verschillende kunstjes met de bal. "Ik heb nog een beetje pijn. Ik ga ervan uit dat ik over twee weken volledig hersteld ben." Huntelaar komt niet meer in actie voor Ajax. 

Lees meer over:Real Madrid

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws