'Prettige' trainingsweek moet PSV resultaat brengen

'Prettige' trainingsweek moet PSV resultaat brengen

05-12-2008 16:08

"We hebben heel veel gedaan. We hebben de tijd benut om op bepaalde zaken te trainen en duidelijkheden te scheppen die belangrijk zijn voor de wedstrijd", zegt Stevens, die eindelijk weer eens de beschikking had over een bijna volledige selectie. Het was echter niet alleen voetbal wat de klok sloeg in Eindhoven. Ook ondernamen de spelers en technische staf enkele niet-voetbalactiviteiten. "Een goede zaak, om dingen samen te doen. Samen iets te ondernemen."

De inzetbaarheid van Ibrahim Afellay is nog altijd twijfelachtig aan PSV-kant. Jan Kromkamp is er in elk geval niet bij. Of Nordin Amrabat zijn opwachting weer kan maken in de hoofdmacht is nog even afwachten. De aanvaller maakte donderdag zijn rentree in het beloftenelftal van de Eindhovenaren.

"Ik kan het nu nog niet zeggen, we moeten het even bekijken hoe hij tijdens de training reageert op die wedstrijd", antwoordt
Stevens op de vraag of Amrabat inzetbaar is. "Gisteren wilden we hem eigenlijk maar een halfuur laten spelen, maar het ging goed en daarom lieten we hem staan op dat overigens zware veld. Maar we houden dus nu een slag om de arm."

Stevens weet zaterdag wat hem te wachten staat. "FC Groningen is een goede, compact spelende ploeg met toch aanvallende kwaliteiten, maar vanuit een gedegen organisatie." Voor één van de PSV'ers is het treffen van beide teams wel een heel bijzonder duel. Stef Nijland stapte deze zomer over van de noorderlingen naar de regerend landskampioen. Stevens is tevreden met de ontwikkeling van de jongeling, die vorige week nog trefzeker was in het duel met sc Heerenveen.

"Stef heeft kwaliteiten en heeft een goede toekomst voor zich. Wij hebben hem gehaald als een talentvolle speler en hij ontwikkelt zich goed. Maar: hij moet ervaring opdoen, fysiek wat sterker worden. Dat heeft ook met zijn leeftijd te maken. Als persoon past hij goed bij PSV. Een eerlijke jongen, die openstaat voor nieuwigheden. Als hij zich verder ontwikkelt, kan hij een voorname rol gaan spelen voor PSV."