Maaskant: Geen sprake van crisis

Maaskant: "Geen sprake van crisis"

05-12-2008 16:27

Trainer Robert Maaskant kan nog geen uitsluitsel geven over de inzetbaarheid van de clubtopscorer. "Als Matthew aangeeft dat hij in staat is om te spelen, staat hij in de spits", liet de oefenmeester optekenen in BN/De Stem.

Mocht Amoah afhaken voor het competitieduel, dan is Danny Gorter zijn logische vervanger. Anthony Lurling zal dan naar het centrum verhuizen. "Maar ik zou ook nog voor Michiel Kramer of Gertjan Tamerus als spits kunnen kiezen", blijft Maaskant mysterieus.

Csaba Fehér, Tim Gilissen en Faoud Idabdelhay zijn niet op tijd fit voor het treffen met ADO. Tommie van der Leegte is  tot grote blijdschap van Maaskant zondag wel weer terug bij NAC. "Hij wint ongelooflijk veel duels. Bovendien slaat zijn agressiviteit vaak over op de rest van het elftal."

Na het gelijkspel tegen NEC Nijmegen en de blamage op bezoek bij Sparta Rotterdam is NAC genoodzaakt om tegen ADO de drie punten in eigen huis te houden. "Er is zeker geen sprake van een crisis ofzo, hoor. Had Amoah gespeeld, dan hadden we drie keer gescoord in Rotterdam. Daar ben ik zeker van."

Tegen ADO is NAC de gedoodverfde favoriet. "Het is eigenlijk net zo'n club als ons. Er spelen veel oudere, bij grote clubs afgedankte spelers. Zij zullen er alles aan doen om de nacompetitie te ontlopen. Wij zijn het aan onze stand verplicht om te winnen. Ook al hebben we niet in een vaste opstelling naar het duel toe kunnen werken", aldus Maaskant.