Allardyce 'weet wat Sunderland nodig heeft'

Allardyce 'weet wat Sunderland nodig heeft'

09-12-2008 15:35

Eén van de namen die regelmatig in verband gebracht wordt met de club uit het noorden van Engeland is Allardyce. Big Sam, die in het verleden uitstekende resultaten behaalde als manager van Bolton Wanderers, is naar zijn eigen mening de meest geschikte man voor de baan bij Sunderland.

"Ik heb de laatste dagen al aangegeven dat ik graag terug wil keren als manager van een voetbalclub. Snel daarna werd ik al in verband gebracht met Sunderland", zegt de trainer in gesprek met Sky Sports. "Er is weliswaar geen officieel contact geweest, maar ik weet wat voor een geweldige club Sunderland is. We moeten afwachten wat er gebeurt."

Allardyce, die afgelopen seizoen nog ontslagen werd bij Newcastle United, voelt zich nu weer klaar voor een frisse start in de voetballerij. "Na bijna zestien jaar als trainer gewerkt te hebben had ik even een moment van rust nodig. Ik ben nu weer opgeladen en kan er weer helemaal tegenaan. Ik weet wat Sunderland op dit moment nodig heeft en ik weet ook dat ik die kwaliteiten in huis heb", aldus een zelfverzekerde Allardyce.

Naast de Engelsman zijn ook een aantal Nederlanders in beeld bij de Engelse club. Zo zouden onder meer Martin Jol, Co Adriaanse en Ronald Koeman op het lijstje staan van Sunderland. Ook FC Twente-manager Steve McClaren wordt door de Engelse media in verband gebracht met de The Black Cats.