Real Madrid bevestigt: Schuster moet koffers pakken

Real Madrid bevestigt: Schuster moet koffers pakken

Gepubliceerd: dinsdag 9 december 2008 om 16:07di 09-12-2008 om 16:07

Het hoofd van Schuster lag al een tijdje op het hakblok doordat de 'Koninklijke' zo matig presteert deze voetbaljaargang. Zondag volgde een nieuwe afgang in de Spaanse Primera Division door een verlies in eigen stadion met 4-3 van Sevilla.

Real, waar Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe spelen en Klaas-Jan Huntelaar vorige week een contract tekende, bezet inmiddels de vijfde plaats in de stand, met negen punten minder dan koploper Barcelona.

Schuster had de moed zelf ook al min of meer opgegeven. Hij verbijsterde de fans door zondag al te zeggen dat zijn door blessures gekwelde team komend weekeinde geen schijn van kans zou hebben tegen aartsrivaal Barcelona. Vorig jaar leidde Schuster in zijn eerste seizoen als trainer Real nog naar de landstitel.

De eerstkomende wedstrijd van Real Madrid is woensdag in de Champions League tegen Zenit Sint Petersburg. De Spaanse kampioen is al wel zeker van de knock-outfase.

De opvolger van Schuster, Jaunde Ramos, werd in oktober aan de kant gezet bij Tottenham Hotspur na een dramatische competitiestart in de Engelse competitie.

Lees meer over: Real Madrid

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws