Hull City houdt Liverpool op gelijkspel

13-12-2008 19:14

Liverpool begon goed aan het thuisduel, maar moest na die aardige start wel al snel twee tegentreffers incasseren. Al na twaalf minuten opende Paul McShane de score. Op aangeven van Marlon King kopte hij de bal in de verre hoek. Tien minuten later legde Bernard Mendy Liverpool-back Andrea Dossena in de luren. Zijn lage voorzet werd door Jamie Carragher ongelukkig in het eigen doel gewerkt.

Twee minuten later maakte Steven Gerrard al de aansluitingstreffer. Dirk Kuyt stoomde op aan de rechterkant. Zijn lage voorzet werd door Gerrard van dichtbij binnengewerkt: 1-2. Zijn goal was tevens het startsein voor een stormloop van de thuisploeg. Dat werd tien minuten later beloond met de gelijkmaker, die opnieuw van de voet van Gerrard kwam. Kuyt bediende Yossi Benayoun, die via een slimme pass de aanvoerder in staat stelde om de bal met een volley in het doel te werken.

Hull City, dat geschrokken was door de twee snelle tegentreffers, gooide na rust de verdediging meer op slot. Liverpool bleef aandringen. Het kreeg ook kansen, maar die waren niet besteed aan onder meer uitblinker Gerrard en Kuyt. Nabil El Zhar en Ryan Babel werden in het laatste kwartier nog ingebracht om een winnende treffer te forceren, maar daar slaage Liverpool niet in. Daarmee bleef het na puntendelingen tegen Stoke City, Fulham en West Ham United opnieuw in eigen huis op een gelijkspel steken.