Adriano mag vertrekken van Mourinho

Adriano mag vertrekken van Mourinho

22-12-2008 13:01

Adriano, die afgelopen week voor de zoveelste keer terugkeerde naar Brazilië om daar zijn zonden te overdenken, maakt zich zo langzamerhand onmogelijk in Milaan. De bonkige spits kampt met persoonlijke problemen en lijkt de vorm van een paar seizoenen eerder maar niet meer terug te vinden. Ondertussen verschijnen in de media de wildste verhalen over zijn uitbundige levensstijl.

Nu lijkt de 26-jarige Adriano het toch echt verbruid te hebben bij Mourinho. "Voorzitter Moratti en ik willen dat hij blijft. Maar, als Adriano aan mij vraagt of hij mag vertrekken houd ik hem niet tegen. Hij heeft nog tien jaar voetballen voor de boeg", zo zegt Mourinho in de Italiaanse media.

"Ik weet niet of Adriano zich nog wel los kan maken van de stempel die hij nu heeft. Het zal moeilijk worden voor hem. Ik denk dat een nieuwe omgeving goed voor hem zal zijn. Toen ik hier kwam zeiden mensen dat een nieuwe coach hem goed zou doen, maar in mijn optiek mag een speler nooit afhankelijk zijn van een trainer."

Mourinho zelf heeft in elk geval weinig zin meer om voor politieagentje te spelen "Hij heeft altijd een mentor nodig. Iemand die dicht bij hem staat. Of het nu een vriend, medespeler of familielid is. Daar houd ik niet van."