FC Utrecht zet Van Hanegem op straat

FC Utrecht zet Van Hanegem op straat

Gepubliceerd: dinsdag 23 december 2008 om 12:41di 23-12-2008 om 12:41

Jelmer van der Dussen
UTRECHT

Van Hanegem kondigde afgelopen weekend al aan dat hij na dit seizoen zou vertrekken bij FC Utrecht. Het daaropvolgende openlijke moddergooien tussen de trainer en het bestuur maakte de situatie bij de club onwerkbaar.

De selectie is na de mededeling van het bestuur direct huiswaarts gekeerd. Volgens voorzitter Jan-Willem van Dop zat er geen toekomst meer in een langer verblijf van Van Hanegem bij FC Utrecht. "Er is geen basis meer voor een voortzetting van onze samenwerking", zegt Van Dop.

"Het was een heel moeilijk besluit", vervolgt de preses. "Maar het is uit belang van de club. Wij zijn van mening dat  bepaalde grenzen overschreden zijn."

Assistent-trainer Ton Du Chatinier zal de taken van Van Hanegem voorlopig op zich nemen. De rechterhand heeft echter niet de benodigde papieren om ook bij wedstrijden op de bank te zitten.

De beslissing om Van Hanegem op straat te zetten is de tweede drastische ingreep van FC Utrecht in korte tijd. In oktober werden assistenten John van Loen, David Nascimento, Maarten Arts en Rob Druppers - beter bekend als 'de vier' - al ontslagen.

Mede door het massaontslag kwam Van Hanegem tot het besluit om na dit seizoen afscheid te nemen. Alhoewel hij nog steeds achter de ontslagen staat, heeft hij moeite met de klappen die hij naar eigen zeggen onterecht moest opvangen.

Ook het uitblijven van de beloofde contractverlenging begon langzamerhand aan De Kromme te vreten. FC Utrecht wilde eerst de prestaties evalueren, terwijl hij het liefst direct zijn handtekening onder een nieuw contract had gezet. De onvrede die Van Hanegem daarover uitte heeft voor hem als gevolg dat hij de kerst niet bij FC Utrecht zal doorbrengen.

Met het ontslag van Van Hanegem komt er een einde aan een huwelijk van bijna anderhalf seizoen. De oud-speler van de Domstedelingen werd in de zomer van 2007 met veel bombarie binnengehaald. Met name de afgelopen maanden kreeg hij veel kritiek te verduren over zijn prestaties op en naast het veld.

Lees meer over: FC Utrecht

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws