Garcia hoopt op een echt voetbalgevecht

Garcia hoopt op een echt voetbalgevecht

Gepubliceerd: donderdag 25 december 2008 om 08:08do 25-12-2008 om 08:08

"Ik hoop op een echt voetbalgevecht met veel doelpunten", zegt Garcia, die geen last heeft van revanchegevoelens. "Ik doe zoals altijd mijn best. Ik weet wat ik kan en dat weten ze bij Heerenveen ook. Ik hoef me niet te bewijzen. Integendeel, ik vind het alleen maar leuk om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen."

Volgens de Spanjaard zit het verschil tussen beide clubs vooral in de groep die op het veld staat. "Het zijn beide ambitieuze clubs. Een verschil is denk ik dat Heerenveen over meer individuele kwaliteit beschikt. Groningen moet het vooral van collectieve kracht hebben, dat maakt ons moeilijk te verslaan. Groningen is een eenheid."

De afloop van de derby voorspellen durft Garcia niet echt, zo laat hij weten op het digitale huis van zijn voormalig werkgever. "Het is een cliché, maar de derby staat op zich. Zondag moet blijken wie het beste met de omstandigheden om gaat. Wij zijn thuis sterk, maar reken maar dat Heerenveen na de nederlaag tegen Sparta gebrand is op revanche. Bovendien slaat de winnaar zondag een gaatje van drie punten. Ik durf niet te zeggen wie gaat winnen. Ik hoop alleen dat de fans een leuke wedstrijd met veel doelpunten te zien krijgen"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws