Maduro: Het bevalt me ontzettend goed bij Valencia

Maduro: "Het bevalt me ontzettend goed bij Valencia"

25-12-2008 08:28

De 23-jarige Maduro, die dit seizoen vijf competitieduels in actie kwam voor zijn ploeg, heeft zijn draai in Spanje gevonden. "Het bevalt me ontzettend goed bij Valencia. We hebben een team met heel veel ervaren jongens. Daardoor leer je veel en word je ook steeds sterker."

De twaalfvoudig international is nu, vanwege kerst, even in Nederland. Als de competitie hervat wordt speelt hij tegen voormalig ploeggenoot John Heitinga. "Dat is leuk", zegt Maduro op het digitale huis van Ajax. "Bij zoveel Spaanse clubs kom je oude collega?s tegen. Maar tijd om iets met elkaar af te spreken is er haast niet, want in Spanje speel je gewoon ontzettend veel wedstrijden."

Als Maduro in Nederland is, zoals nu, dan bezoekt hij ook altijd even de profclub die hem gebracht heeft waar hij nu is. "Het blijft toch je club", zegt hij over de Amsterdammers. "Ik heb hier in de jeugd gespeeld, ik ben er doorgebroken en ik heb hier zelfs voor mijn schoolopleiding nog stage gelopen. Dan is het gewoon ontzettend leuk om weer even langs te gaan."