Zelfverzekerde Suárez: Ik ken geen angst

Zelfverzekerde Suárez: "Ik ken geen angst"

Gepubliceerd: maandag 29 december 2008 om 17:11ma 29-12-2008 om 17:11

"Ik wil uiteindelijk bij een grote club spelen, het liefst in Spanje", zegt de Ajacied, die al een huisje heeft in de buurt van Barcelona. "Real Madrid en Barcelona, dat zijn de clubs waar ik al van jongs af aan over droom. Maar het heeft geen zin daar nu bij stil te staan. Ik kom alleen daar als ik nu mijn werk goed doe, als ik belangrijk ben voor het elftal en als ik er toe bijdraag dat Ajax prijzen wint."

De aanvaller weet dat hij nog wat punten moet verbeteren voor hij de stap naar een grotere competitie kan maken. "Ik ben jong, 21 jaar, ik kan en moet nog een hoop aan mijn spel verbeteren. Ik moet completer worden en ik ben te wisselvallig in mijn spel. Als je op topniveau speelt moet je er iedere wedstrijd staan. Daarnaast moet ik technisch nog verbeteren. Mijn linkerbeen kan beter, mijn schot kan soms beter, koppen kan nog beter."

In de winterstop is een transfer nog uitgesloten, maar ook in de zomer is een transfer geen must voor de jongeling. "Bij Ajax kan ik die ambitie om mezelf iedere dag te verbeteren goed kwijt. En die verhalen en dromen zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het erom dat ik nu hier presteer. Ik wil in ieder geval tot de zomer bij Ajax blijven. Maar begrijp me goed, ook dan hoef ik nog niet weg. Ik heb het hier erg naar mijn zin."

Na het vertrek van Huntelaar is de verantwoordelijkheid van Suárez alleen maar toegenomen, maar dat is voor hem geen probleem, zo zegt hij tegenover Voetbal Magazine. "De trainersstaf en mijn medespelers spreken mij aan op mijn verantwoordelijkheid. Ze verwachten meer van mij en hebben me belangrijk gemaakt. Daar voel ik me goed bij. Ik ken geen angst. Ik heb in Argentinië en Brazilië in volle stadions gevoetbald. Ik gespeeld tegen Ronaldinho, tegen Kaká, tegen Messi, tegen Agüero. Op die momenten stond ik er ook en kon ik mijn spel spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws